Dijaki SEPŠ uspešni in iskani tudi na področju kulture

Veseli nas in ponosni smo, da sta na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, ki je potekalo 11. 3. 2017 v Ljubljani, zlato priznanje prejeli dijakinji programa trgovec, Katarina Knez iz 2. letnika, in Inesa Civić iz 3. letnika.

Dijakinjama in njuni mentorici prof. Nataši Stopar iskreno čestitamo, hkrati pa že vabimo dijake vseh smeri, naj se drugo leto odzovejo klicu tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje.

Ponosni smo tudi na Niko Zemljak iz 4. b ET in Tineta Ugrina iz 3. a EG, ki sta sodelovala v 15-minutnem filmu režiserja Slobodana Maksimovića Tako malo je treba. Snemanje je potekalo v Kopru med 20. in 22. marcem.

Hkrati napovedujemo zaključno produkcijo Gledališke šole Gledališki trening Gledališča Koper Alamut, v kateri igrata tudi naša dijaka, Milica Đukić iz 2. b ET in Tine Ugrin iz 3. a EG.

Predstava je narejena po Bartolovemu romanu Alamut, ki je izšel pred 30 leti. Govori o terorizmu srednjega veka na območju Turčije. Poleg poudarjene vere, žrtvovanja in manipulacije sta v zgodbi pomembni tudi zvestoba in ljubezen, ki se prepletata med učenci in deklicami, ter celo med Seiduno, Mirjam in Apamo.

Predstava bo premiero doživela v ponedeljek, 10. 4. 2017, ob 20.00, ponovitve pa bodo v torek, 11. 4., četrtek, 13. 4. in petek, 14. 4. 2017.

Vljudno vabljeni!

Mojca Butinar Mužina

za aktiv slovenistov