zborniku smo prikazali  zadnje desetletje  žitja in bitja šole, saj je prvih petdeset let obeležil že zbornik, ki je nastal ob takratni počastitvi 50-letnice šole.

Uredniški odbor zbornika so sestavljali: Breda Švara, Sonja Šuligoj, Mojca Butinar Mužina, Irena Oblak Galjanič, Tatjana Černač Stupar, Ester Bevk, Doris Pohlen Gobbo in Branka Žerjal. Za grafično oblikovanje in prelom je poskrbela Urška Tosolini.

V sredo, 11. maja 2016, smo pripravili slovesnost v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega. Scenarij in režija je delo Mojce Butinar Mužina, pri vajah z nastopajočimi pa ji je pomagala Breda Švara.  Prireditev sta na visoki profesionalni ravni vodila Sara Maksimović in Gregor Pribac. Svoje glasbene točke so prispevali Zina Ban, Timotej Majer, Nika Ražem in Teja Glavina, plesne točke pa plesalke in plesalci plesne šole Fiona. Ponosni smo, da je v tem šolskem letu zaživel šolski pevski zbor in že v kratkem času pokazal, kaj zmore. Pod vodstvom Mojce Lazar so zapeli: Nika Alandžak, Janet Černac, Zina Ban, Tom Barišič, Bor Breznikar, Luka Magdalenić, Eneja Ugrin, Vivian Kozjak, Noemi Hrvatin, Lana Sertić, Katja Vujić, Veronika Žarković, Luka Žitko, Tea Ojo in Lea Kerezović. Ob tej slovesni priložnosti so se jim pridružile tudi učiteljice Vesna Eberle, Nataša Jerman, Alenka Petrič, Breda Švara in Irena Oblak Galjanič.

Da smo šola, ki razvija podjetništvo, smo dokazali tudi z igrico, v kateri so nastopali: Tine Ugrin, Nika Alandžak, Luka Magdalenić, Gregor Pribac in Breda Švara, napisala pa jo je Mojca Butinar Mužina.

Za odrsko sceno in okrasitev naše avle je poskrbela arhitektka mag. Jeronima Kastelic, pri postavitvi ji je pomagal Matej Bandelj.

Za make up sta poskrbeli vizažistki Nina Jelić in Urška Škerlič.

Za tehnično podporo so skrbeli Alex Crgol, Matej Celec in Matej Sosič. Da je predstava nemoteno potekala so skrbeli Liam Orel, Kristjan Grmek in Vesel Sertollaj.

Brezplačna uporaba dvorane in ozvočenje, za katerega sta skrbela Blaž Kleibencetl in Blaž Stubelj, je darilo Mestne občine Koper.

Za prijazen sprejem gostov  so skrbele hostese Maša Batagelj Pinterič, Lia Ačkun, Ria Ritoša, Ivona Šučur, Melani Lozić, Zala Vidic, Eva Ščulac, Nika Bolčič, Emilija Ćetojević in Tina Bonaca.

Pogostitev gostov, prispevek MO Koper,  je bila v naši šolski avli. Razvajala nas je Ana Catering. Gostje so obujali spomine na pretekla leta. Razstavo o začetkih šole v avli in videoprojekcijo je pripravila Irena Oblak Galjanič.

Iskrena hvala vsem našim sponzorjem: Mestna občina Koper, Komunala Koper d.o.o.-s.r.l, Obalne lekarne Koper, Caffè Diemme, Računovodska hiša FIPOS d.o.o.,   Švara transport d.o.o. in Varmig d.o.o.

Še enkrat iskrene čestitke za vrhunsko pripravljeno in izvedeno počastitev 60-letnice naše šole.

                                                                                                             Branka Žerjal, ravnateljica

 

Nekaj vtisov naših gostov

Z veseljem sem se udeležila osrednje slovesnosti ob 60. obletnici Vaše šole. Mentorji, ki so  hkrati režiserji proslave, so lahko srečni, ko imajo za pokazati toliko, kot je uspelo vam.

Proslava mi je bila zelo všeč, izbrali ste izredno sproščena voditelja. Lepo je bilo videti, da so se v zboru združili dijaki in profesorji. Čestitke vsem. (Adelija Perne, ravnateljica Srednje šole Izola)

Moje besede bodo pretoge, da bi lahko opisal veselje in odlične občutke, ki sem jih lahko doživljal ob vaši izjemni, prisrčni predstavi. Lahko smo začutili Primorsko, videli utrip vašega poslanstva in bogatega dela z mladimi.

V imenu Skupnosti vam še enkrat čestitam za vaš jubilej in za vaš vidni prispevek v ustvarjanju našega skupnega socialnega kapitala. »Bravo Koper!« Tudi v bodoče računamo na vaše bogato znanje in pogum. Še več: veselimo se sodelovanja z vami! Vse dobro in lep pozdrav iz Ljubljane (Dušan Vodeb, predsednik Skupnosti ekonomskih, upravnih in trgovskih šol)

Še enkrat iskrene čestitke ob obletnici, predvsem pa čestitke za prijetno in dinamično predstavo. Čestitke seveda tudi vsem nastopajočim. (Peter Bolčič, podžupan MO Koper)

… priznati moram, da sem uživala v vsakem trenutku. Všeč mi je bil humor, s katerim ste mojstrsko posegli v stare čase in obenem nakazali nove. Prav tako je bilo čudovito videti učitelje in dijake v pevskem zboru – bilo je enkratno. (Alenka Gerželj, direktorica Ljudske univerze Koper)

… najlepša hvala za lep večer v vaši družbi in ponovno čestitke Tebi in celotnemu kolektivu SEPŠ za prijeten in hkrati zelo zanimiv program. (Alica Prinčič Rohler, predstojnica območne enote Zavoda za šolstvo RS)

Sinočnja slovesnost ob 60. obletnici Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper v protokolarno prireditveni dvorani sv. Frančiška je bila slovesnost 21. stoletja. Čeprav so šolo ustanovili leta 1955, prireditve pa se je udeležila tudi prva generacija dijakov, so na moderen, lahkoten, povsem nevsiljiv in visoko profesionalen način skozi prireditev predstavili življenje na šoli nekoč, prelomnice, predvsem pa so dijaki občinstvu nazorno – skozi vodenje, skeč ter glasbene in plesne točke, predstavili SEPŠ danes. (eKoper, 12. maj 2016)