Dijaki naše šole so nas 23. 11. 2017 v sodelovanju z dijaki  Srednje tehnične šole Koper uspešno zastopali na državnem tekmovanju iz Canvas poslovnih načrtov v okviru projekta »Mladim se dogaja«, ki ga je organizirala agencija Spirit- javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije v Ljubljani. Poslovne ideje so dijaki razvili s pomočjo mentorjev iz Univerzitetnega inkubatorja Primorske in naše šole na tri dnevnih podjetniških delavnicah.

Dijakinje Kaja Ličen, Tajda Aganovič in Sara Kozlan iz 3.b ET, so sodelovale v ekipi, ki je oblikovala poslovni model z imenom »E-pašta«- spletna prodaja paketov testenin z omakami, Tilen Krejačič iz 2. b EG, Leon Bolčič in Jure Mašalin iz 2. a EG pa v ekipi »Runout«- tekaška steza. Obe ekipi sta se uvrstili v finale in dobili vsaka po 500,00 EUR ter nekaj mesečno brezplačno strokovno pomoč zunanjih mentorjev za nadaljnje razvijanje poslovne ideje.

Isti dijaki so bili povabljeni tudi na tekmovanje Start-up v organizaciji Univerzitetnega inkubatorja Primorske, ki bo v četrtek, 30.11. 2017 ob 17 uri.

Čestitamo!

Mentorice: Tanja Skok, Ingrid Baruca, Nataša Vrčon Tratar