Dijaki SEPŠ so se v sklopu tekmovanja VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA dne 31. 1. 2018 predstavili na Turistični tržnici – kultura in turizem, ki je potekala na sejmu NATOUR Aple-Adria 2018 v Ljubljani in dosegli zlato priznanje, drugo mesto v celoti in prvo mesto za nalogo Kul – Tura. Projetki Vodič po koprskih vodnjakih je dosegel srebrno priznanje, Homo se solit pa bronasto priznanje.

ČESTITAMO VSEM SODELUJOČIM NA TEKMOVANJU!

Sodelujoče skupine:

  • Dijaki Taja Ana Fabjan, Nika Huszar, Žan Igrec, Tian Janev iz 3. b ET in Manuel Šibila iz 5. a ET-PTI in mentorica Doris Pohlen Gobbo, so pripravili Vodič po koprskih vodnjakih, s katerim želijo popestriti turistično ponudbo mesta Koper.

Video VODIČ PO KOPRSKIH VODNJAKIH: https://www.youtube.com/watch?v=GjOUrVCmlrs

Naloga VODIČ PO KOPRSKIH VODNJAKIH

  • Dijaki Alex Fabris Čok, Maša Mohorko, Florentina Gashi in Valentina Zečević iz 5. a ET-PTI in mentorica Tanja Skok, se bodo predstavili s turističnim produktom KUL-TURA PO KOPRSKEM ZELENEM PODEŽELJU. Pripravili so krožno pot (»turo«) električnega avtobusa, ki turistom omogoča ogled z javnim prevozom nedosegljivih krajev v koprskem zelenem podeželju.

Video KUL-TURA PO KOPRSKEM ZELENEM PODEŽELJU: https://vimeo.com/252151401

Naloga KUL-TURA PO KOPRSKEM ZELENEM PODEŽELJU

  • Dijaki Kristina Ilievska, Nataša Murgec, Polona Blaškovič, Noemi Kukanja in Tomi Pejovič smo se z mentorico Ester Jerkič Šturm odločili, da bomo za projektno nalogo opisali soline, kot kulturno dediščino, ker je atraktivna za vse starostne skupine, tako za mlade, kot tudi za starejše. Projektno nalogo smo poimenovali HOMO SE SOLIT (Pojdimo se solit). Pripravili smo program različnih aktivnosti, zgibanko in videoposnetek z namenom, da bi na zanimiv način predstavili soline, njihovo dejavnost ter pomembnost za kulturo in seveda privabili čim večje število obiskovalcev.

 

Video HOMO SE SOLIT:  https://www.youtube.com/watch?v=8hZw1Tadg8U&t=6s

Naloga HOMO SE SOLIT