V okviru programa Športnega managementa nas je dne, 25. 11. 2016, obiskal nosilec dveh srebrnih in ene bronaste olimpijske medalje, jadralec VASILIJ ŽBOGAR. Predstavil nam je svojo športno pot od najmlajših dni do izjemnih uspehov, ki ga uvrščajo med največje slovenske športnike in enega od največjih svetovnih jadralcev, saj je medalje osvojil v dveh različnih kategorijah, kar je v jadralnem svetu »unikum«.

V nadaljevanju smo v sproščenem pogovoru izvedeli,  kakšno je življenje športnika,  ki se pripravlja, da osvoji olimpijski vrh.  Predstavil nam je  finančno-ekonomsko strukturo, način prehrane, treningov, sodelovanje z različnimi strokovnjaki  (z nutricistom, zdravnikom, s fizioterapevtom in z različnimi trenerji, ki v glavnem prihajajo iz tujine).

Dijaki 2. a EG in 3. a EG smo tako izvedeli,  kakšna odrekanja in trdo delo je potrebno za doseganje vrhunskih rezultatov. To zmorejo le redki in Vasilij je eden izmed njih.

Veseli in ponosni smo, da imamo takega športnika v naši bližini in mu želimo veliko uspehov v njegovem nadaljnjem športnem življenju.