Dve skupini dijakov 3. letnikov smeri Ekonomski tehnik, Trgovec ter Administrator sta uspešno opravili tritedensko delovno prakso v različnih organizacijah v španski Malagi in v Bragi na Portugalskem v okviru projekta Erasmus+ KA1 učne mobilnosti posameznikov na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Dopoldneve so seveda preživljali v različnih organizacijah s svojimi mentorji iz tujine, popoldnevi oziroma že večeri ter vikendi so bili namenjeni spoznavanju tako španske kot portugalske kulture.

Dijaki 3. letnikov smeri Ekonomski tehnik so delovno prakso v Malagi opravljali v trgovinah, domu za ostarele, na pošti in v šoli ter poleg bogatih delovnih izkušenj izpopolnjevali tudi svojo angleščino in španščino. Njihovi španski mentorji so bili navdušeni nad hitrostjo in pridnostjo Sepškotov pri opravljanju dodeljenih nalog. Nepozabni so bili seveda ogled Gibraltarja s prisrčnimi opicami in čudovitim razgledom; zgodovinsko mestece Mijas in akvarij v mestu Benalmadena. Domov pa so se vrnili s plesnim znanjem flamenka in s certifikatom uspešno opravljene prakse.

Dijaki 3. letnikov smeri Trgovec (Arta, Bleona, Rok) in Administrator so spoznavali organizacijo dela prodaje na drobno v trgovini z igračami in tudi veliko prodali, tako da so jih med vsemi dijaki na praksi imeli celo najraje. Administratorke (Ana, Angelika, Nika, Sara) pa so se ukvarjale z administracijo, arhiviranjem, s pisarniškim delom. Njihove delovne izkušnje so se kar kopičile, izboljšala pa je tudi njihova angleščina, ki so jo uporabljali pri vsakodnevnem sporazumevanju s Portugalci. Tujina jim je zato v pičlih treh tednih postala zelo domača, spoznali so kulturo, hrano in znamenitosti Lizbone ter Porta.

Obe skupini dijakov v tujini pa v en glas pravita: »Hvala SEPŠ za to posebno priložnost. Izkušnje ne bi za nič na svetu zamenjali.«