Tretjo gledališko predstavo SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA si bomo ogledali v ponedeljek, 2. 3. 2020, ob 20.00 v Gledališču Koper. Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

Detektivka prikazuje o 15-letnem Christopherju, ki nekega dne najde umorjenega sosedovega psa. Umor ga močno vznemiri, zato se odloči, da bo izsledil storilca in napisal detektivko o skrivnostnem primeru. Pri raziskovanju naleti na odpor sosedov, najbolj pa mu nasprotuje njegov oče Ed. Christopher ne odneha in postopoma se mu začne razkrivati zgodba zamolčanih družinskih skrivnosti. Iz njegovega pristopa k problemu, nenavadnega vedenja in načina razmišljanja je jasno, da je Christopher visoko inteligenten, tako rekoč matematični genij, vendar z avtistično motnjo, imenovano aspergerjev sindrom, ki ga ovira predvsem v komunikaciji in nadziranju impulzivnih reakcij. Toda prav ta njegova posebnost nam omogoča, da skozi njegovo opazovanje ter razumevanje situacij in odnosov ugledamo življenje drugače, kot smo ga sicer vajeni doživljati.

Predstava je nastala po uspešnem romanu angleškega pisatelja Marka Haddona Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa, za katerega je leta 2003 prejel več prestižnih nagrad, in sicer za najboljši roman, najboljšo knjigo, najboljši prvenec itd.

Dobimo se ob 19.45 pred Gledališčem Koper. Bodite točni, saj vstop v gledališko dvorano po začetku predstave ni več mogoč.

Aktiv slovenistov