Srednja ekonomsko-poslovna šola se tudi letos pridružuje dnevu slovenske hrane s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tokrat doma. Vabimo vse, ki ste tako kot mi, primorani k delu od doma, da se nam pridružite.

Tradicionalni slovenski zajtrk, na tretji petek v novembru, predstavlja kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zajtrk pa lahko sestavljajo tudi različne kaše, jajca, marmelade in obilo ostalih zdravih živil. Pri izbiri in sestavljanju jedilnikov je pomembna predvsem pestrost in pa, da je čim več živil pridelanih in predelanih v Sloveniji, na lokalni ravni. Zagotovo pa bo obeležitev še boljša, če bodo tudi v druge dnevne obroke vključena lokalna živila. Ob letošnjem jubilejnem Tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki je nastal na pobudo Čebelarske zveza Slovenije, je bil za slogan izbran Zajtrk z medom – super dan!

Torej v petek, 20. 11. 2020 zajtrkujmo skupaj, čeprav vsak doma. Vabljeni, da nam posredujete fotografije vašega, lahko tudi družinskega Tradicionalnega slovenskega zajtrka ali drugačnega zdravega jutranjega obroka. Dober tek.

Aktiv naravoslovja