Dijaki Luka Končarevič, Mark Poles in David Delovski iz 2. a EG  so se pod vodstvom mentorice Tanje Skok udeležili tekmovanja za izbor najboljše podjetniške ideje. Tekmovanje POPRI (Podjetje za prihodnost) je organiziral Primorski tehnološki park iz Nove Gorice in temelji na razvoju ideje do izdelka oz. storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela. 

Osnovni namen tekmovanja je odkrivati talente, jim nuditi sodobno znanje o izgradnji podjetja, jih usmerjati v inovativnost, ustvarjalnost in uporabo sodobnega znanja in tehnologij, jih učiti podjetnega razmišljanja in delovanja ter razvijati komunikacijske veščine in pogajalske sposobnosti.

Svojo idejo so zelo dobro predstavili trem podjetnikom, ki so sestavljali strokovno komisijo, 7. 4. 2014 v Novi Gorici.

Bili so samozavestni, idejo so predstavili na razumljiv in zanimiv način, vse podkrepili s potrebnimi podatki, skratka pokazali so veliko mero podjetniških vrlin. Konkurenca je bila kar huda, vse skupine so imele zelo zanimive ideje in v boju za denarno nagrado bodo odločale malenkosti.  Vsekakor si Luka, Mark in David zaslužijo pohvale in čestitke, ker so bili najmlajši udeleženci in so zadevo izpeljali enako profesionalno, kot vsi ostali.