jih zelo lepo sprejeli, jim predstavili celotno poslovanje podjetja ter jih popeljali po grosističnem skladišču, ki se nahaja v Naklem.

Dijaki so tako od blizu spoznali delo v skladišču, lahko so preizkusili komisioniranje blaga ter opazovali resnično dogajanje in delo v skladišču.

Nad obiskom podjetja so bili dijaki navdušeni, ob koncu pa so od predstavnikov podjetja dobili še praktično darilo. Merkur je vedno pripravljen sprejeti naše dijake na obisk in jim predstaviti poslovanje skladišča, kar poudarja, da si podjetje želi na vseh področjih graditi prepoznavnost in prikazati  120-letno tradicijo uspešnega poslovanja.

Zahvaljujemo se za njihovo sodelovanje.

 

Prispevek dijaka:

Ogled glavnega skladišča  podjetja Merkur d. d. mi je veliko pomenilo, saj sem se naučil veliko novih stvari. Na primer: kako podjetje posluje,  kako skladišči artikle ter kako artikle pakirajo in nato dostavijo trgovinam.

Najbolj se mi je zdelo zanimivo to, da za visoko regalna skladišča obstajajo posebni viličarji, ki prevažajo težke artikle. Opazil sem, da kljub slabemu obdobju, ki so ga imeli, še vedno poslujejo in da so s prejšnjim letom začeli poslovati z dobičkom. Zato mislim, da bo podjetje uspešno poslovalo še naslednjih 120 let, ustvarilo še več novih delovnih mest in stranke razveseljevalo z vsemi potrebnimi artikli za dom in vrt, kar jim tudi želim.  

(Klemen Kocjančič, 2. a TR)     

 

Več o podjetju lahko najdete na povezavi: http://www.merkur.si/vsebine/podjetje/o_podjetju/