Dijaki 3. letnika ekonomske gimnazije s SEPŠ Koper in 3. letnika tehniške gimnazije s STŠ Koper so se od 10. 11. do 12. 11. 2016 udeležili Start up vikenda, ki je potekal v sklopu projekta Mladim se dogaja – Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti, ki ga izvaja SPIRIT, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije v MCK Koper.

Delavnice so izvajali predavatelji z Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP), ki so med dijake povabili tudi predstavnike iz podjetniškega kroga. Na drugem dnevu delavnic sta sodelovala v obliki predavanja in moderiranja mladim pri start upu bivša evropska poslanka Mojca Kleva in podjetnik, ki smo ga lahko spremljali na oddaji Štartaj Slovenija s svojo blagovno znamko Barba sol Davor Podbevšek.

Dijaki so pod vodstvom mentorjev, podjetnikov in izvajalcev sestavili 8 podjetniških skupin in zbirali ideje, za eno so nato pripravili poslovne modele ter le-te predstavili  5-članski komisiji v sestavi predstavnika UIP ter štirih mladih podjetnikov. Zmagovalna ekipa v sestavi Maše Batagelj Pinterič, Zale Vidic, Eve Ščulac, Jureta Hrvatina, Tjaša Ivana Prelca in Tadeja Zonta je predstavila svoj biorazgradljivi izdelek cigarEKO.

Zahvala za uspešno izpeljane delavnice gre vsem sodelujočim dijakom, mentorjem z obeh srednjih šol – Tanji Skok, Ingrid Baruca ter gostujočim obiskovalcem.