V petek, 9. aprila, ravno na dan, ko smo obeležili DAN ČISTEGA ŠPORTA, je v MO Koper potekala podelitev priznanj najboljšim športnikom občine Koper za leto 2020.
Podelitev, ki je letos potekala “na daljavo” in smo jo lahko spremljali preko malih zaslonov je postregla z nam precej znanimi imeni, saj so priznanja za uspehe na športnem področju tako na državni, kot tudi mednarodni ravni prejeli tudi naši dijaki.
Lina Eržen – dobitnica priznanja Športik leta 2020. Vedno nasmejana in pozitivna, na svoji deski pa neomajna in neusmiljena. Dekle, ki ljubi valove in veter bolj kot vsako bonaco, saj ji le tej omogočajo vse mogoče vragolije na morju. Lina si tudi v tem letu želi čim več tekmovanj in potovanj in upamo, da se ji želja uresniči.
In medtem, ko Lina obožuje “pobesnelo” morje, se na mirnih vodah odlično znajde Klemen Rajčič – dobitnik priznanja Športnik leta 2020. Dijak zaključnega letnika, ki ima za seboj dolgo in uspešno veslaško kariero, je v pretekli sezoni osvojil naslov podprvaka v kajaku na mirnih vodah.
Sodeloval je tudi na več mednarodnih tekmovanjih, najbolj ponosen pa je na 16. mesto na tekmovanju Olimpijski upi, kjer se je pomeril z najboljšimi mladimi svetovnimi kajakaši.
Laskava naslova NAJ športnica leta in NAJ športnik leta pa sta osvojila: v ženski kategoriji vsem poznana  “morska deklica” Alenka Artnik, ki je v lanski sezoni dosegla nov svetovni rekord v potopu na dah ter v moški konkurenci kajter Toni Vodišek.
Naj športna ekipa pa je članska ekipa FC Koper, klub v katerem igrajo tudi številni naši dijaki.
Iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj in obilo uspehov tudi v nadaljevanju vaših športnih karier!