Dijaki Maja, Julija, Renee, Gašper in Daniil ter profesorici Nataša Jerman in Smiljana Škvarč smo se udeležili Erasmus+ projektnega srečanja, ki je potekalo od 3. do 7. decembra 2018 v mestu Jászberény na Madžarskem. Skupaj s sovrstniki iz Romunije, Poljske, Italije in Bolgarije smo gostovali pri madžarskih dijakih in njihovih družinah.

Naši gostitelji so pripravili pester program. Razkazali so nam šolo in mesto Jászberény, občudovali pa smo tudi znamenitosti Budimpešte. Obiskali smo lokalni živalski vrt, kjer smo hranili živali in se sprehajali s pingvini. Udeležili smo se vrste učnih ur, v katerih so bile uporabljene CLIL metode poučevanja in je pouk potekal nekoliko drugače. Pohvalimo se lahko, da je prav naš logotip, ki smo ga dijaki oblikovali pod mentorstvom prof. Mojce Lazar, zmagal na tekmovanju za logotip projekta in bo odslej uradni logotip projekta.

Seveda smo se tudi družili, peli, plesali ter spoznavali madžarsko kulturo in življenje tako in drugače. Sklenili smo mnoga nova prijateljstva in teden je prehitro minil. Veselimo se prihodnjih srečanj, projektnih aktivnosti in novih dogodivščin.

Erasmus+ ekipa