Med šolskim letom so dijaki na podjetniških krožkih spoznali prvine podjetništva in izdelovali poslovne načrte eko-inovativnih proizvodov. V projektu sodelujejo z mladimi iz vseh slovenskih regij ter iz nekaterih hrvaških regij. Za pomoč dijakom je oblikovan tudi konzorcij inovativnih podjetnikov, ki jim je svetoval in pregledoval poslovne načrte.

14. 6. 2012 je potekala predstavitev poslovnih načrtov pod okriljem Primorske gospodarske zbornice v Kopru. Pod vodstvom mentorja Davorja Jurkoviča so dijaki Petra Laslo, Ester Gajšak, Jasmin Mirt, Noemi Božič, Aldina Pročić, Evolinda Shaquiri, Martina Milanović  predstavili svoj poslovni načrt P.JEN d.o.o.

V drugi skupini pa so dijaki Matija Benčič, Urška Bernetič, Sara Bobnar, Amina Mahmić, Elvisa Kličić, Razim Lulič in Domagoj Vuk predstavili poslovni načrt EKO HOTEL ZELENI RAJ d.o.o. Spremljali sta jih mentorica Nataša Vrčon-Tratar in somentorica Tanja Skok.

Dve najboljši poslovni ideji iz vsake regije se bosta uvrstili naprej na projektna kampa, ki bosta potekala v Kopru in na Reki. Namen kampov je druženje mladih iz obeh držav, izmenjevanje kulture in izkušenj ter dodatno nadgrajevanje njihovih poslovnih idej.

Vsem sodelujočim dijakom čestitamo in upamo, da bodo v življenju lahko svoje podjetniške ideje in zamisli tudi izpeljali.