Naša šola že nekaj let sodeluje s švedsko srednjo šolo Rudbeckianska Gymnasiet iz mesta Vasteras. Tudi za prihodnje šol. leto načrtujemo izmenjavo dijakov in vas vabimo k sodelovanju.

Kdaj bo potekala izmenjava?

Gostje iz Švedske (trinajst dijakov in dva učitelja) bodo k nam prišli septembra 2013 (od 10.9.2013 do 16.9.2013). Naši dijaki pa boste odšli na Švedsko aprila 2014. Med gostovanji ste gostujoči dijaki nastanjeni pri dijakih gostiteljih, prvo noč pa boste prespali v hotelu blizu Stockholma.

Kdo lahko sodeluje?

V naslednjem šolskem letu bodo sodelujoči švedski dijaki stari 18 let, zato ste k sodelovanju vabljeni predvsem dijaki letošnjih drugih in tretjih letnikov, tako da ne bo prevelike razlike v starosti.

Kaj se pričakuje od sodelujočih?

Od gostiteljske družine se pričakuje, da dijaku – gostu  priskrbi gostu posteljo ter poskrbi za zajtrk in občasno za kosilo in večerjo. Preko dneva bodo za dijake večinoma organizirane ekskurzije in druge dejavnosti, ostalo pa bo tudi nekaj prostega časa, ki ga lahko preživite s svojim gostom, tako kot sami želite. Vaša naloga bo tudi poskrbeti za prevoz zjutraj v šolo oz. Koper in ob koncu aktivnosti domov, če ni možnosti javnega prevoza.

Kakšne stroške bom imel na Švedskem?

Gostovanje naših dijakov na Švedskem je povezano z nekaj stroški, saj si bodo dijaki morali sami plačati letalsko karto, prevoz do letališča in eno noč v hotelu. Glede na izkušnje iz preteklih let ta strošek znaša okrog 200 evrov.

Kako se prijavim?

Izpolnjeno prijavnico (priložena spodaj) lahko oddate po e-pošti na naslov: natasa.jerman@seps.si ali prinesete osebno v tajništvo šole. Prijavnico lahko dobite tudi v tajništvu šole. Prijave sprejemamo do 10.6.2013.

Zanima me…

Za dodatna vprašanja ali pojasnila se lahko obrnete na prof. Tanjo Benčič Rihtaršič, prof. Natašo Jerman, prof. Verko Isovsko ali prof. Meri Logar. Za vse sodelujoče bo začetek septembra organiziran skupni sestanek za dijake in starše.