Tudi nogometaši SEPŠ-a sledijo trendu športnih uspehov, kateremu smo bili priča v zadnjem mesecu. Po ženskem odbojkarskem preboju v četrtfinale DP, so tudi nogometaši odločeni iti do konca in se uvrstiti v finale nogometnega državnega prvenstva za srednje šole. In glede na kakovost igralcev, ki tekmujejo pod imenom SEPŠ, sem prepričana, da je to povsem mogoče!

 

V petek, 14. decembra smo se zbrali na STŠ Koper, kjer je potekal troboj koprskih srednjih šol za uvrstitev na področno prvenstvo v malem nogometu. Zmagovalna ekipa občinskega prvenstva je bila znana že po dveh od skupno treh tekem – in to je seveda bila ekipa SEPŠ Koper.

 

Prva tekma je potekala med ekipama Gimnazije in SEPŠ-a. Tekma, ob kateri bi težko govorili o dvoboju med ekipama, ampak o popolni prevladi naših napadalcev. Ob prvem polčasu so naši imeli že 4 gole prednosti. Zavedajoč, da takšna prednost v malem nogometu še nič ne pomeni, so se podali v drugi polčas in nadaljevali s prvotnim tempom. Končni izid je tako znašal 8:1 za SEPŠ.

 

Dobro razpoloženi nogometaši so se nato lotili še STŠ (zmagovalcev lanskoletnega področnega tekmovanja). Hitre in natančne podaje med igralci ter odlična obramba so bili prevelik zalogaj za STŠ. Tempo, ki so ga narekovali SEPŠ-ovci je bil za nasprotnike nedosegljiv. Zato je tudi po tej tekmi bil rezultat daleč v prid naše ekipe – 7:1.

 

Ekipa je na parketu pokazala veliko mero povezanosti in sodelovanja. Zato bi težko kogarkoli izpostavili, saj so prav vsi doprinesli košček uspeha do zmage. Če samo povzamem del statistike, ki priča o tem, da je 8 članov naše ekipe poskrbelo za skupno 15 golov, je dovolj zgovoren podatek, da so prav vsi pustili srce na parketu. Vseeno pa je tu potrebno dodatno pohvaliti steber naše obrambe – vratarja Jaka Herbsta, ki preprosto ni dopustil žogi, da bi romala v njegov gol in Roka Korena, ki je poskrbel, da se je nasprotnikova mreža kar 5 krat zatresla.

 

Iskreno čestitam vsem dijakom za preboj na področno tekmovanje!

Veselim se vseh prihajajočih uspehov!

 

Maja Kugonič, prof. šp. vzg