Spremljata ju Ingrid Baruca in Tatjana Černač Stupar. Vožnja z avionom je bila prijetna. Po treh urah smo srečno prispeli v Lizbono. 

Torek, 14. oktober 2014

Ustalili smo se v Lizboni in začeli vsak na svojem delovnem mestu. Lia na področju umetnosti v muzeju ploščic pripravlja razstavo, Vanesa v muzeju kočij spoznava njihovo zgodovino, Luka pa je v svetu glasbe in dela v muzeju  tipične portugalske glasbe Fado. Alex  je začel z delovnimi izkušnjami v majhni sampostrežni trgovini, naslednji teden se seli v hipermarket.

V popoldanskih urah so na vrsti  ogledi in tečaj portugalščine

Ola…Chamo me Vanesa …In Lisboa moro con uma amiga(Lia)..sou  estudenta…o que fazes??…

Encantada…. Ate ja/ate proxima vez…

Sreda, 15. oktober 2014

Danes so vsi odšli na delo. So zelo vestni in njihovi mentorji so zadovoljni z njihovim delom. 

Ob 15.00 smo se dobili na kosilu. Po kosilu smo odšli z našim angleškim vodicem Lewisom na ogled Berardo collection museum, Jeronimos monastery, Belem tower  ter  zaključili ogled v Pasteis de Belem na tradicionalni portugalski slaščici.

Vse skupaj smo končali z večerjo in utrujeni odšli na zaslužen počitek.

Četrtek, 16. oktober 2014

Zjutraj so vsi odšli na prakso. Ob 14.30 smo se dobili na kosilu in si izmenjali doživetja tega dopoldneva.Ob 16.00 so odšli vsi na tečaj portugalščine. 
Po večerji smo se odpeljali z metrojem v največji trgovski center v Lizboni, ki je odprt vsak dan do 24. ure.

Petek, 17. oktober 2014

Današnji dan je bil namenjen ogledom. Zjutraj smo odšli z avtobusom na ogled Sintre. Ogledali smo si National santuary Crist the king. Razgledni stolp je bil zaradi močnega vetra zaprt, zato smo pot nadaljevali proti botaničnemu vrtu, ki je pod okriljem Unesca.

Odšli smo si ogledati najzahodnejšo točko kontinentalne Evrope. Pot nas je vodila do Boce do inferno, kjer smo občudovali visoke valove.

Pot smo zaključili z obiskom turističnega kraja Cascais. Po napornem dnevu smo prišli v Hostel polni prijetnih vtisov.

Sobota, 18. oktober 2014

Zjutraj so dijaki imeli od 11.00 do 13.00 tečaj portugalščine. Po tečaju smo imeli kosilo.Ob 14.00 smo skupaj z našim angleškim vodičem odšli na metro, ki nas je popeljal do enega največjih akvarijev v Evropi.
Za konec smo si ogledali še del Lizbone z gondolo. 

Nedelja, 19. oktober 2014

Današnje jutro je bilo namenjeno počitku. Lia, Vanesa, Alex in Luka so počivali, Ingrid in Tatjana pa sta sami odšli na stadion Benfike. 

Po kosilu smo si vsi ogledali živalski vrt. Najlepši del ogleda je bila predstava delfinov.Preostali del živalskega vrta smo si najprej ogledali s ptičje perspektive tako, da smo šli na gonodole in opazovali ta čudoviti živalski svet, nato pa smo se peljali z vlakcem po preostalem delu vrta.

Ponedeljek, 20. oktober 2014

Zjutraj so dijaki odšli na prakso. Vsi trije ekonomski tehniki so nadaljevali prakso na isih delovnih mestih, le Alexa so premestili v hipermarket Pingo doce. V popoldanskem času so obiskali tečaj portugalščine.

Torek, 21. oktober 2014

Zaradi 24-urne stavke delavcev metroja so odšli vsi na prakso z avtobusi in tramvaji. Bil je pravi kaos. Vendar so vsi srečno prispeli na cilj in se po opravljenem delu dobili na kosilu. Zaradi stavke je bil program ogledov spremenjen. Odločili smo se, da bodo danes imeli še zadnji dan tečaj portugalščine, jutri pa nadaljujemo z ogledi muzejev.

Sreda, 22. oktober 2014

Še en delovni dan je za nami, v popoldanskem času pa ogled centra mesta z mestnimi vrati in ulicami s trgovinami spominkov, v katerih so dijaki in dijakinje “shopingirali” za svoje domače.

Četrtek, 23. oktober 2014

Danes so imeli dijaki in dijakinje še zadnji dan priprav na predstavitev delovne prakse na svojih delovnih mestih. Prva je to nalogo izvedla Lia, ki nas je popeljala po muzeju ploščic in nas vodila s pridobljenim znanjem med delovno prakso. Nalogo je izvrstno izpeljala. Čestitamo! Jutri ta del čaka še preostale.