Danes, 29. junija 2021, smo na SEPŠ slovesno otvorili učno prodajalno v sodelovanju s predstavniki poslovnega partnerja Skupine Mercator d. d. Učilnica je opremljena s policami, na katerih so predstavljeni številni izdelki različnih blagovnih skupin vse od živil do kozmetike, kar vnaša v izobraževalni proces svežino in omogoča uporabo aktivnejših oblik izobraževanja. V sklopu učne prodajalne bo potekal praktični del pouka, kjer lahko še posebej dijaki programa Trgovec, pa tudi Ekonomski tehnik, urijo svoje poklicne kompetence in učinkovito združijo znanje iz različnih področij: poznavanja blaga, prodajnega procesa, aranžiranja, psihologije prodaje, marketinga, oglaševanja itd.

Prodajalec je danes dejansko svetovalec prodaje in kot tak promotor gospodarskega napredka. Verjamemo, da se bodo dijaki z veseljem učili in sodelovali pri poslovanju učne prodajalne.

Končno smo po dolgem Covid letu dočakali uradno otvoritev učne trgovine, ki nam bo pomagala pri izobraževanju nasmejanih in delovnih trgovcev. Takih, ki bodo poznali blago, ki ga ponujajo, takih, ki bodo  v slovenščini ali italijanščini ali angleščini postregli kupce.

Na uradni otvoritvi je bilo veselo, saj sta nas s harmoniko zabavala Erik in Jan, na koncu pa tudi velika Mercatorjeva torta.

Hvala Skupini Mercator d. d. za sodobno opremljeno učno prodajalno.