Spoštovani dijaki in starši,

s ponedeljkom, 21. 9. 2020, bo stopil v veljavo »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2«, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije v petek, 18. 9. 2020, na dopisni seji.

 

V 2. členu Odloka je določeno, da je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

Zaprt javni kraj oziroma prostor je javni prostor, ki ga pokriva streha in ima zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten oziroma stranic (ne glede na vrsto uporabljenega materiala) ne glede na to, ali je objekt stalen ali začasen, pri tem pa okna in vrata štejejo kot del zaprte površine. Kot zaprt javni kraj oziroma prostor se štejejo tudi vse oblike javnega potniškega prometa in žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah.

 

Ker imamo polne oddelke, pri čemer ni možno zagotoviti ustrezne varnostne razdalje med dijaki, bodo dijaki morali tudi med poukom nositi maske. Vsi ostali varnostni ukrepi veljajo še naprej.

 

Spoštovanje Odloka je obvezno in nujno, če želimo, da se še naprej ohrani izobraževanje po t. i. modelu B.

 

Ravnateljica

Breda Švara