Z veseljem vas obveščamo, da smo s 1. oktobrom 2018 začeli z novim dvoletnim Erasmus+ KA229 projektom z naslovom Hand to hand with CLIL. Gre za partnerstvo med šolami, k sodelovanju ste vabljeni tudi dijaki.

Osnovni cilji projekta so obogatiti, izboljšati in posodobiti pouk preko medpredmetnega povezovanja ter preko poučevanja splošnih in strokovnih predmetov v angleščini in drugih tujih jezikih.  V projektu boste dijaki spoznali, kako poteka pouk v drugih državah, kaj se učijo npr. pri matematiki,  učili se boste s sovrstniki iz drugih šol,  spoznali druge kulture, države, jezike, izboljšali komunikacijske spretnosti v angleščini, razvili spretnosti javnega nastopanja v tujem jeziku…

V partnerstvu bomo sodelovali s srednjimi šolami iz Poljske, Bolgarije, Madžarske, Romunije in Italije.  Vsaka šola bo organizirala eno srečanje, na katerih boste sodelovali tudi dijaki. Prvo srečanje bo že decembra 2018 na Madžarskem.

Vsi, ki bi vas sodelovanje v projektu zanimalo, napišite kratko sporočilo na elektronski naslov (do 24. 10. 2018): natasa.jerman@seps.si  V sporočilu se predstavite ter navedite, zakaj bi želeli sodelovati v projektu.  Takoj po jesenskih počitnicah bomo sklicali informativni sestanek.

 

VABLJENI

Nataša Jerman

koordinatorica projekta