• V nedeljo, 4. maja 2014, bodo že drugič izvedli Evropski dan mladega filmskega občinstva, ki bo letos pod okriljem Evropske filmske akademije potekal v kar 17 mestih po vsej Evropi – med njimi je tudi Izola! Brezplačen celodnevni dogodek je namenjen najstnikom med 12. in 14. letom, prijave že zbirajo (število mest je omejeno).
    Vabijo vas, da si razigrano vzdušje lanskega filmskega dneva mladih ogledate na tej povezavi.
  • Med 26. majem in 8. junijem 2014 pa bo v Izoli ponovno zasidrana Podmornica – Otok za mularijo, nov filmsko-vzgojni program, namenjen otrokom, mladim in družinam, ki so ga prvič predstavili lani in doživeli izjemen uspeh! Veliko zanimanje vzgojnih ustanov in obiskovalcev vseh starosti zagotavlja, da bo Podmornica rastla skupaj z mladim filmskim občinstvom obalno-kraškega in širšega slovenskega prostora. Z namenom, da glas o otoški Podmornici ponesejo v svet, so se v tem tednu skupaj z nešteto drugimi kulturno-vzgojnimi programi za otroke in mlade predstavili na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu v Ljubljani. Prav tako je program Podmornice predstavljen v Katalogu ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje za šolsko leto 2013/2014 (povezava), ki vsako leto izdata Ministrstvo za kulturo in Cankarjev dom.

V priponki je na voljo tudi prijavnica s katero se lahko dijaki brezplačno prijavite na Evropski dan mladega filmskega občinstva v Izoli, 4. maja 2014.