Predstavite nam svoj pogled na mobilnost

Mestna občina Koper v sklopu projekta SaMBA (Sustainable Mobility Behaviours in the Alpine Region) vabi k udeležbi na foto in video natečaju, s katerim spodbuja hojo in uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev.

                  

Fotografija: Jaka Ivančič

Mestna središča so zasičena z avtomobili, posledično se niža kakovost bivanja. Hoja, dnevna uporaba koles in javnega potniškega prometa lahko pomembno prispevajo k zdravemu načinu življenja. Vse bolj so v trendu tudi vožnje z električnimi kolesi in skiroji. V starem mestnem jedru Kopra smo prebivalcem in obiskovalcem omogočili brezplačen prevoz z uporabo električnih vozil.

Predstavite nam svoj pogled na prihodnji razvoj potovalnih navad in novih prevoznih sredstev. Delite svojo vizijo prihodnosti mobilnosti in sodelujte v tekmovanju trajnostne mobilnosti. Oddajte videoposnetek ali fotografijo svoje vizije vse do 31. marca 2021.

Nagrada za najboljši prispevek je turistični izlet v italijanski Torino. Kriti bodo stroški potovanja in dve nočitvi v hotelu za eno osebo. Če bo zmagovalec mlajši od 18 let, bodo stroški kriti tudi za enega od staršev.

Več o pravilih sodelovanja v tekmovanju lahko preberete na povezavi.