Mladi za podnebno pravičnost v

sredo, 15. maja 2019 ob 17. uri na UP Famnit (študijski prostor Galeb, Kettejeva 1, Koper),

organiziramo delavnico, kjer se bodo udeleženci lahko spoznali z delovanjem Mladih za podnebno pravičnost in se pridružili lokalnim aktivistom, ki so organizirali Podnebni štrajk v Kopru. Na delavnici bomo razmišljali o okoljskih izzivih Kopra oziroma Primorske regije. Skupaj bomo naslavljali probleme in iskali rešitve, katerih se lahko v svojem lokalnem okolju poslužujemo skozi aktivističen angažma.

Mladi za podnebno pravičnost vzpodbujamo in se zavzemamo za samoorganizacijo in aktivacijo v naših lokalnih okoljih. Verjamemo v moč povezovanja in sodelovanja. S tem namenom smo pričeli z organizacijo delavnic in predavanj po Sloveniji, ki služijo kot odlična priložnost za povezovanje posameznikov, ki želimo v svojem okolju nasloviti okoljsko krizo in kaj izboljšati.

Podnebni zlom, onesnaženost zraka, tekočih voda, uničevanje kvalitetnih kmetijskih površin in druge okoljske problematike niso oddaljene in za nas brezpredmetne težave, kot se včasih zdi. So tudi naša, čisto lokalna realnost, v kateri ima vsak problem svoje specifike. Nujno je torej, da jih tudi naslavljamo in rešujemo lokalno.

FB povezava: https://www.facebook.com/events/421485158653437/

Najlepša hvala in lep pozdrav!
Mladi za podnebno pravičnost