1. in 16. novembra je bilo 53 dijakov SEPŠ na ekskurziji v Milanu in Torinu, ki je bila, po spodaj zbranih vtisih sodeč, naporna, vendar prijetna in poučna.

 

V teh dveh dneh smo prehodili več kot v celem tednu. Videli smo veliko trgov in cerkev, najbolj pa nam je bil všeč milanski Duomo. V Torinu pa nas je kljub utrujenosti zelo navdušila bazilika Superga. Imeli smo veliko srečo, da ni deževalo in to nam je vse skupaj zelo olajšalo.

dijakinje 3. b EG

 

Prvi dan smo bili v Milanu. Ogledali smo si mesto in njegove znamenitosti (Duomo, Castello Sforzesco, Parco Sempione, La Scala, Galleria Vittorio Emanuele, Via Montenapoleone…). Zvečer smo se odpravili proti hotelu, naslednji dan pa je bil na vrsti Torino. Ogledali smo si tudi njegove znamenitosti in jedli dobro italijansko kosilo. Obiskali smo Egipčanski muzej z zelo bogato in zanimivo arheološko in antropološko zbirko. Zelo nam je bil všeč tudi razgled s Superge.

dijakinje 3. a EG

 

La gita a Milano mi è piaciuta molto e la famosa città è davvero bella e interessante. Il Duomo di Milano è spettacolare e le vie meravigliose, piene di negozi preziosi. Torino mi è piaciuta di meno però il museo egizio è interessantissimo e allestito molto bene. La gita è stata molto divertente!

Lejla

 

Bilo mi je zelo všeč, ker smo si ogledali mesti in spoznali nekaj novega. Takšne ekskurzije se mi vtisnejo v spomin, ker je vse lepo organizirano in ker smo imeli dosti prostega časa in ga preživeli tako, da je bilo nam najlepše.

Liza

Obe mesti sta me navdušili s svojo arhitekturo, pa tudi teden čokolade v Torinu. Zelo mi je bilo všeč, ko sem videla vse te slaščičarne na prostem, žal pa ni bilo dovolj časa, da bi poskusila vse, kar sem si želela. Navdušil me je tudi egipčanski muzej in to, da sem, zahvaljujoč se dinamičnemu vodiču, imela dva dni športne vzgoje ;-).

                                                                                                          Mia

Zelo mi je bil všeč Duomo ponoči.

Sara

Poleg druženja s prijatelji sta nama bila najbolj všeč Duomo in nakupovanje. Profesorice so bile zelo prijazne in razumevajoče, imeli smo veliko prostega časa, v katerem smo se zelo zabavali.

Nea & Tamara

 

Izlet mi je bil všeč, ker smo spoznavali italijanska mesta. Všeč mi je bilo tudi, da smo med prostim časom lahko sami odkrivali mesto. Sami teh krajev morda ne bi obiskali, zato je bilo lepo, da smo lahko to storili s prijatelji.

Monika

Zelo nam je bilo všeč, ko nam je profesorica pripovedovala o stampedu in tragediji, do katere je med prenosom finalne tekme Lige prvakov leta 2017 prišlo na torinskem trgu San Carlo.

Nina

 

Zelo fascinanten je bil ogled egipčanskega muzeja v Torinu. Na žalost je bil izlet prekratek, saj je bilo preveč stvari za videti. Najbolj so nam ostali v spominu sejem čokolade, ulični umetniki in center Milana.

                                                                                                          dijakinje 1. b EG