Ob prihodu smo si ogledali nekaj najpomembnejših znamenitosti, med katerimi nas je najbolj očarala Piazza Duomo z znamenito katedralo. Presenetila nas je množica ljudi, ki se je potikala po čudovitih ulicah Milana. Imeli smo tudi nekaj prostega časa za ogled znamenitosti, obisk trgovin in doživljanje utripa tega mondenega mesta. Postavili smo se v kožo pravega Italijana in si za večerjo privoščili njihov znameniti ‘aperitivo’, nad katerim smo bili več kot navdušeni.

Naslednje jutro smo se odpravili na težko pričakovani Expo 2015, svetovno razstavo, ki jo od sredine 19. stoletja prirejajo vsakih 5 let in traja 6 mesecev, namenjena pa je predstavitvi dosežkov človeštva svetovni javnosti. Na EXPO-ju 2015 se v svojih arhitekturno dovršenih paviljonih predstavlja 144 sodelujočih držav (tudi Slovenija), tema pa je v znamenju hrane in rešitev za pridelavo zdrave in varne hrane za več kot sedem milijard ljudi na planetu. Slogan tokratnega EXPO-ja je Hrana za planet, energija za življenje (Feeding the planet, energy for life).

Ogled smo pričeli v slovenskem paviljonu, kjer so nam predstavili Sečoveljske soline, nekaj podjetij in naša naravna bogastva. V danem času smo si uspeli ogledati le nekaj paviljonov, saj se je zaradi bližajočega zaključka razstave število obiskovalcev v zadnjem času zelo povečalo. Center sejmišča je drevo življenja, kjer je bilo največ dogajanj.

Po napornem dnevu smo se odpravili na pot proti domu in tako uspešno zaključili še eno potovanje.

Avtorji poročila: dijaki 2. a EG