Drugo gledališko predstavo DEKLICE NE BI SMELE IGRATI NOGOMETA v režiji Daniela Daya Škufce, nastale izpod peresa katalonske dramatičarke Marte Buchaha, si bomo ogledali v dveh skupinah, v petek, 31. januarja 2020 ob 20.00 v mali gledališki dvorani, in sicer dijaki 1. a EG, 1. b EG, 3. a EG, 2. b ET in 4. a ET, ostali dijaki (2. a EG, 2. b EG, 3. b EG, 4. a EG,4. b EG) pa v ponedeljek, 3. 2. 2020 ob 20. uri. Predstava nima odmora.

(Vsebina: Gre za gledališki triler, ki se odvija v čakalnici na oddelku intenzivne nege, kjer trije člani treh različnih družin, ki se med seboj ne poznajo – mati, dekle in fant –, nestrpno pričakujejo poročila zdravnikov o usodi treh njihovih bližnjih, ki so se, nihče ne ve zakaj, znašli v istem avtomobilu in doživeli hudo prometno nesrečo. Vznemirjeni in zaskrbljeni se sprašujejo, od kod se poznajo ponesrečenci – šestdesetletni upokojeni založnik, tridesetletna profesorica uporabne matematike in dvanajstletno dekle, ki nadvse rado igra nogomet – in kaj so skupaj počeli na poti proti …

Skozi spoznavanje ozadja nesreče je mogoče ugotoviti, v kakšnih odnosih so liki, “na kakšen način se skrivajo pred drugimi, na kakšen način obtožujejo koga tretjega zaradi tega, da prikrivajo svoje lastne napake“. Tako je v ospredju tema iskrenosti medsebojnih odnosov ter kako se ljudje znajdejo v zankah prikrivanja in laži.)

Dobimo se ob 19.45 pred Gledališčem Koper. Bodite točni, saj vstop v gledališko dvorano po začetku predstave ni več mogoč.

Aktiv slovenistov