V torek, 4. 12. 2018, je v Brežicah potekalo državno prvenstvo v akrobatiki za osnovne in srednje šole. Tekmovanja so se udeležili tudi dijaki SEPŠ Koper.

Našo šolo je v moški konkurenci zastopal Liam Koren, ki je svojo nalogo opravil zelo dobro. Po treh (od štirih) tekmovalnih elementih je bil v borbi za stopničke, pri zadnjem elementu pa je zaradi spotika ob zaščitno blazino (in posledično odbitih točk) zdrsnil na 9. mesto. Kljub temu smo lahko izredno ponosni nanj in mu za nastop iskreno čestitamo.

Ženski del ekipe so zastopala tri izredno simpatična dekleta, Liza Cah, Anna Toffolutti in Hana Dujmovič Šterpin, za katere pa bi si skoraj upala trditi, da si v močni ženski konkurenci niso privoščila dovolj poguma, da bi tvegala z nekoliko težjimi elementi, ki bi ob dobri izvedbi doprinesli tisto točko ali dve več, kar bi dekleta popeljalo na zmagovalni oder.

Kljub temu so njihovi nastopi bili le kanček oddaljeni od popolnosti, kar je sicer zadostovalo za ekipno 5. mesto (od 20 prijavljenih ekip), a v mojih očeh so dekleta vredna zmage.

 Zahvaljujem se vsem štirim tekmovalcem za sodelovanje na DP in jim še enkrat iskreno čestitam. Verjamem, da še niso rekli zadnje besede, saj bo kmalu na sporedu tudi DP v skokih z male prožne ponjave. Do takrat pa naj še naprej gojijo ljubezen do športa in pridno trenirajo.

 

Maja Kugonič, prof. ŠVZ