V soboto dopoldne, 23. 3. 2019,  je v Kopru potekal Sepškov tek, ki ga je organiziralo pet dijakov, Tinkara Ražman, Mateja Stančič, Uroš Troha, Rok Koren in Danja Brakić, Srednje ekonomske-poslovne šole Koper s pomočjo in podporo mentoric Tanje Skok, Nataše Vrčon Tratar in Maje Kugonič ter ostalih zaposlenih na šoli. Dijaki so, v sklopu predmeta podjetništvo, pod vodstvom mentorice Tanje Skok  ustanovili dijaško podjetje T.M.U.R.D., d.d., ki se ukvarja z organizacijo dogodkov. Ravnateljici Bredi Švara so predstavili svojo dejavnost in ta jim je zaupala organizacijo šolskega športnega dne in podjetniškega dogodka. Šola že veliko let sodeluje s programom JA Slovenija, ki ga izvaja Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih. Njihovo poslanstvo je mladim omogočiti odkrivanje svojih potencialov in jim pomagati k samostojnemu življenju.

Dogajanje je bilo zelo pestro. Poleg samega teka, ki se je odvijal od 9. ure zjutraj pa do 12. dopoldne, so dijaki mimoidočim ponudili še veliko dodatne zabave in atrakcij.  Ostala dijaška podjetja, ravno tako v sklopu Srednje ekonomske-poslovne šole Koper, so uspešno predstavila svoja poslovanja. Glasbene in plesne točke so še dodatno polepšale dan, ki je bil že tako poln adrenalina.  Dogajanje na odru sta vodila dijakinja Nika Alandžak in radijski voditelj Tomaž Klepač, ki sta s svojo vedno pozitivno energijo popestrila dan mimoidočim in samim dijakom. Dan se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim tekačem. Zmagovalci Sepškovega teka so prejeli pestre nagrade, ki so jih dijakom in profesorjem podarili pokrovitelji. T.M.U.R.D., d.d., je skupaj zbral kar 32 pokroviteljev.

T.M.U.R.D., d.d., je z izidom športnega dne zelo zadovoljen in se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem pokroviteljem, dijakom, profesorjem in vsem, ki so pripomogli k organizaciji in izvedbi zgoraj omenjenega dogodka.