1. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Slika sponzorja

Turistična zveza Slovenije, Zavod RS za šolstvo in Center RS za poklicno izobraževanje razpisujejo 19. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM.

Strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode. Te je v Sloveniji na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.  Z vodo smo bogati tudi sicer, saj je Slovenija po vodnatosti na tretjem mestu v Evropi. Pestre pa so tudi njene oblike: jezera, reke, potoki, brzice, slapovi, morje, izviri, toplice, vrelci …Na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma bo zato letos tema Voda in zdravilni turizem.

Na tekmovanju sodeluje tudi ekipa naše šole z imenom Solinček s pisno predstavitvijo turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitve na sejmu Alpe-Adria.

Za naš promocijski spot lahko glasuješ na tem  naslovu https://turisticna-zveza.si/video-glasovanje/voda-in-zdravilni-turizem. Glasuješ lahko enkrat dnevno do vključno 23.3.2022.