22. maja 2018 je potekala na SEPŠ  Koper  5. ekonomijada, srečanje in  druženje 26. srednjih ekonomskih šol iz Slovenije.

Slavnostni začetek je bil v dvorani Svetega Frančiška z dobrodošlico in uvodno prireditvijo.

Tema letošnjega srečanja so vodnjaki v Kopru kot pomemben družbeni in gospodarski vir življenja in se navezuje na projekt voda, ki smo ga imeli v letošnjem šolskem letu na naši šoli. Ker  pa je človeški naravi blizu tudi lepota in uporabnost, so vodnjaki tudi poseben arhitekturno-umetnostni dosežek, ki priča o človeških usodah, zato so dijaki ob koprskih vodnjakih pripravili določene teme, povezane s šolskimi predmeti.

Pot se je začela seveda  pri vodnjaku sredi odprtega atrija naše šole, nadaljevala k vodnjaku na trgu Brolo, naslednji postanek je bil znameniti vodnjak Da Ponte na Prešernovem trgu, nato   vodnjak (fontana) Nevesta na Hlavatyjevem trgu in  vodnjak na Carpacciovem trgu.

S potniškega terminala so se odpravili na Titov trg, se fotografirali in se udeležili predavanja na temo Strategija razvoja turizma v mestni občini Koper do leta 2025 v prostorih Univerze na Primorskem.

Ravnatelji so medtem obiskali in si  ogledali uspešno koprsko podjetje Vinakoper.

Ekonomijada se je zaključila v prostorih Svetega Frančiška s slavnostno podelitvijo gazelice, nagrade za najbolj aktivno učno podjetje v tekočem  šolskem letu.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk.

 

Članek o 5. Ekonomijadi na e-koper.